Yangın Kapısı Aptallar için

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya münasebet vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Kötü sınıftaki aksiyonyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara onat şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın bapsı, dışarı tamam açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu muhtevain, mümkün olan en gücük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedarik etmek üzere önlem kırmızıınmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Hiç kuruntu nanay ki yangın felaketi, yıl süresince birey yitirilmesine ne olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça endamsız bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de mal yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüce yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında sevimli ve emtia kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Ayrıca, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır Yangın Merdiveni Kapısı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Lazım bayilerimiz gerekse elden global satış olarak horda nokta alan illere bakım vermekteyiz.

Yangın kapısı menteşesi kanat yangın kapısı ile kasa arasında açılıp kapanmayı falsosuz esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parçerge.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi sebebi yer kaybına mahiyet vermemesi ve elan az maliyetle işin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar Yangın Çıkış Kapısı edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size marifet verecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *